mandag 31. mars 2008

BLOD & GØRR/KJENDIS PRØVER Å SI NOE SMART I DAGBLADET

Men det er selvfølgelig ikke en Dagbladetjournalist som står bak kommentaren om kriminaljournalistikk. Dessuten er det vel ikke SÅ forbanna smart heller. Alle som følger med litt skjønner at mord, bilulykker, blod og gørr er ganske uviktige saker med mindre det angår en selv eller noen man kjenner. Og ingen journalister som ikke jobber i kriminaldesken gidder å lese denne type stoff.

Jeg jobber for en radiostasjon hvor vi ikke engang gidder å dekke kriminalstoff med mindre det har konsekvenser for vanlige folk. Vi venter til saken eventuelt utløser en offentlig debatt. Før det er det rett og slett totalt uinterressant om noen blir drept.

Men det er klart det er underholdende. Drap, dop og sex er noen av de beste tabloidtriksene i boka. Jo mer blodig og sjukt drapet/sexen er, jo bedre. Folk liker å lese om denne type ting, Dagbladet er et privat firma som må tjene penger - så de skriver om det de tror folk vil lese om; Farmen, videospill, blod/gørr/sex/dop, kriminelle innvandrere av Islamsk herkomst osv.

Snart går Norges dårligste avis konk. Og de kommer til å bli husket som en elendig utgave av VG. Det er synd. De var jo så godt i gang da de var kjent som "kulturavisen". Kulturen i Dagbladet nå om dagen består av tannløse kjendiser som skriver 1200 ord på hytta i påsken om noe de "synes er frastøtende". Patetiske greier. Men litt moro og.

Ingen kommentarer: