lørdag 29. mars 2008

VOLD I HJEMMET OG KONSPIRASJONSTEORIER

Jeg trodde i utgangspunktet at det ikke var noen link mellom konemishandling og konspirasjonsteorier men der tok jeg feil.

Jeg driver og gjør research for en artikkel jeg skriver om vold i hjemmet i New Zealand. Det viser seg at landet har noen forferdelige statistikker. Som vanlig er jeg skeptisk til statistikker og rapporter som sier at f.eks. "én tredel av alle New Zealandske kvinner utsettes for fysisk eller seksuell vold av en intim partner i løpet av livet". Og det er haugevis av slike statistikker og rapporter der ute.

Men noe sannhet er det jo i det, og gjør man de samme undersøkelsene i forskjellige land - med samme metodologi osv. så kan man selvfølgelig se forskjeller og likheter mellom de, og også rangere land på et vis.

Men det er menn der ute som ikke ser det slik. De ser konemishandling, krisesentere og opplysningskampanjer mot vold i hjemmet som en trussel mot deres mandighet. De ser "kampen mot konemishandling" som del av en konspirasjon som skal gi kvinner masse makt på bekostning av menn. Dette er det samme konspirasjonstrollet, tror de, som ga oss feminisme, likestilling, anti-pornobevegelsen og kjønnskvotering.

Denne siden for eksempel, tror at hele verden er lurt av en gigantisk feministkonspirasjon som sensurerer media og fremmer hat mot menn. Latterlige greier. Et av hovedargumentene er en eller annen elendig bok som en stakkars forfatter ikke fikk gitt ut, og han kjempet hele resten av livet for å bevise at grunnen var at HELE VERDEN STYRES AV FEMINISTER!!!

He, kanskje jeg også skal skylde på det når artiklene mine ikke trykkes. Kanskje jeg skal hevde at jeg ikke er verdensberømt skribent fordi stilen min er så mandig?

Denne bloggen
skrives av noe så uvanlig som en kvinnelig anti-feminist. Poenget ser ut til å være å kritisere kvinnesaken og å gi tilbake alle rettigheter til menn. Jeg veit ikke hvilket samfunn denne kvinnen kommer fra (men vet at hun er fra Oregon, USA, er 42 år gammel, Skorpion og at Independence Day er en av yndlingsfilmene hennes... hahahaha!) men særlig kontroversiell er ikke denne bloggen. Interessant lesning for det, men i det hele tatt ganske triste greier. Hun mener at feminisme er noe som er funnet opp av overklassekvinner med for mye fritid og at det har skapt kaos i samfunnet vårt. Hun mener at "sånn vi hadde det før" var bedre, og at vi ikke kan takke feminismen for noe som helst.

Folk er faen meg rare. Kommer over mye rart i en sånn researchfase. Jeg var skeptisk til å ta i mot dette tilbudet om å skrive en artikkel om vold i hjemmet, men nå er jeg glad jeg gjorde det. Lærer mye av denne her. Litt mer spennende enn den siste jeg skrev om tørke, eller den før det som var en økonomisk artikkel.

Holder også på med en annen om identitet og urbefolkninger. Spennende greier. Noen tanker om den blir postet her etterhvert. Har gjort meg opp ganske sterke meninger om saken så det er på tide å sende av gårde artikkelen før den blir preget av det.

1 kommentar:

KellyMac sa...

Hello :)

I see you linked to my blog. What did you say lol?