søndag 30. mars 2008

DEN EVIGE KONKURRANSENS DÅRLIGE TAPERE

Leste akkurat en liten NTB-greie på DB.no som sier at det er flere muslimer i verden enn katolikker. Det skulle jo ikke akkurat komme som noen overraskelse. Sånn må det jo ha vært i århundrer. For det første er katolikker bare én gruppe kristne og for det andre så består "muslimer" av mer enn én gruppe.

Ganske elendig skrevet og blåst opp spør du meg, men saken forteller oss allikevel noe viktig. Det pågår en evig konkurranse mellom verdensreligionene, spesielt Islam og Kristendom. Begge religionene har som en av hovedoppgavene å forkynne Guds ord og omvende folk.

Og det er ikke bare fanatiske religiøse mennesker som tror på dette. Å tro på evangeliet er jo en forutsetning for å være kristen.

Mange ganger er religioner ganske kyniske på dette. Det er dødsstraff for kristne misjonærer i de fleste muslimske land, for eksempel. Det er tydelig at de tar konkurransen alvorlig.

Det er flere historier om kristne organisasjoner som oppsøker kriseområder og prøver å misjonere. Mennesker lar seg visst lettere påvirke rett etter et jordskjelv, en tsunami e.l.

Men å si at det er flere muslimer enn katolikker synes jeg var ganske latterlig. Og å si at det er fordi muslimer får flere barn er jo også å være ganske dårlig taper. Det er litt som å si at du tapte en fotballkamp fordi det regnet.

Men det blir vel en stund til en talsmann vil si at "grunnen til at Islam nå er større enn Katolisismen er at det rett og slett er en bedre religion - den fører deg nærmere Gud og er rett og slett en bedre, oppdatert versjon av Kristendommen."

Ingen kommentarer: