søndag 20. april 2008

NORSKE JOURNALISTER ER MARXISTER/FORBANNARE KOMMUNISTER

Skriv derfor ned det du har sett, det som er nå, og det som skal komme heretter.
Åp, 1, 19

Spennende tider i norsk journalistikk. SKUP-prisen gikk av stabelen her om dagen, noen vant og noen tapte. Jeg leste et par metoderapporter og ble veldig inspirert. Spesielt imponert over drosje-saken til Aftenposten.

Men det er ikke alle journalister som gliser. De to fra Dagens Næringsliv som saksøkes av han milliardæren stresser kanskje litt om dagen. Redaktøren stresser nok og, og til og med fotografen er saksøkt.

Så nettdebattene er i full gang. Aftenposten kjører på med en debatt om journalister bare soler seg i sin egen glans eller om SKUP-prisen faktisk oppfordrer til bedre journalistikk. Ganske hjernedøde innlegg. De som skriver at nei, alle journalister er venstrevridde feminister med en eller annen syk og miljøvennlig agenda har tydeligvis ikke lest metoderapportene.

Men journalister er kanskje venstrevridde... Jeg veit ikke... Jeg er norsk journalist og er ikke spesielt venstrevridd. Ikke spesielt høyrevridd heller, men det er kanskje ikke så rart at de fleste norske journalister er venstrevridde når de aller fleste nordmenn er venstrevridde også.

Dessuten defineres ofte venstrevridd, i denne sammenheng, som alt fra AP og utover. I et land som Norge er ikke AP særlig langt ute til venstre. Synes jeg. Det er stor forskjell på RV og AP.

Ingen kommentarer: